О ауторима

Nikola Krstović
Никола Крстовић,
Консултант, промотер

Никола Крстовић докторирао је на Катедри за историју уметности из области  музеологије и херитологије. Има звање вишег кустоса и задужен је за програме и међународну сарадњу Музеја на отвореном Старо село у Сирогојну номинованог за ЕМYА 2014. Учествовао је у ЕУ пројекту Сењски Рудник-екомузеј и многим националним и регионалним пројектимау области културне баштине.  Коаутор је мреже музеја југозападне Србије Вашар баштине. За пројекат Куће Златибора од XИX века до данас добио посебно признање жирија ЕУ Херитаге Аwардс 2012. Аутор је књиге Музеји на отвореном: живети или оживети свакодневицу као и бројних научних и стручних радова. Главни је уредник међународног зборника Музеји на отвореном . Гостујући је предавач на Катедри за музеологију и херитологију Филозофског факултета у Београду и члан ЦМиХ-а, АЕОМ-а, управног одбора Еуропа Ностра Србија и програмског савета МИЈ.

Marija Krstović
Марија Крстовић,
Сарадник истраживач

Марија Крстовић дипломирала је на Катедри за историју уметности Филозофског факултета у Београду, на предмету Општа историја уметности новог века. Поред историје уметности посебна поља интересовања, рада и истраживања су јој стари занати и њихово очување.
Од 2005. године води СЗР „КЛОТФРКЕТ“ на Златибору, бавећи се дизајнирањем одевних предмета од вуне и конца, организацијом и координирањем производње и продаје. Као координаторка за општину Чајетина, током 2011-2012. године, била је ангажована на пројекту „Стари занати за ново доба“, а 2013. године ангажована је као стручни консултант на пројекту „Развој приватног сектора у југозападној Србији“.
Добитница је награде „Златна десетка“ за очување старих заната - штрикање на Скадарлија фесту 2011. године.

Милош Глишовић,
Стручни сарадник за ИТ развој

Александра Глишовић Церовина,
Руководилац пројекта и координатор пројектних активности